Østfold-elever kjemper om NM-plass i yrkesfag - Østfold fylkeskommune internettportal
 

Østfold-elever kjemper om NM-plass i yrkesfag

nm i yrkesfag420

Elever fra Østfolds videregående skoler skal være med i NM i yrkesfag i april. Hvem som får delta der avgjøres de kommende ukene.

På bildet (f.v.): Robin Rørvik, Philip Ljøner, Emil F. Karlsen, Fredrik Ljøner, Håkon Minge og Raymon Holm.

Det er tid for Østfoldmesterskapet i yrkesfag. Vinterens konkurranser er så vidt kommet i gang.
I forrige uke sto konkurranse i logistikkfag på programmet i Østfoldmesterskapet.

Askim-elever imponerte

Her tok Askim videregående skole de to øverste plassene på seierspallen.

Konkurransen avgjorde hvem som var best til å klargjøre gods for forsendelse med fraktdokumenter og lagerføring, håndtering av lagerhåndteringsutstyr og førstehjelp.

Emil F. Karlsen og Fredrik Ljøner var de aller beste og får tur til NM i skolemesterskap som avvikles i Trondheim i april. Guttene går Vg2 Transport og logistikk og har sammen
med resten av klassen brukt konkurranse i praktisk fagutøvelse som en metode i undervisningen.

Skolekonkurranser i yrkesfagene er en satsing som kan gi elevene motivasjon.

nm

Østfold fylkeskommune har oppfordret yrkesfagene i den videregående skolen til å ta i bruk metoden, og til inspirasjon kom konkurransesjef Magne Hagen fra fylkeskommunens opplæringsavdeling til Askim med diplomer og gavekort til de beste parene.

- Dette er veldig moro å være med på. Vi tror denne formen for skolekonkurranser vil øke motivasjonen til elevene våre, og høyne kvaliteten på yrkesopplæringen i fylket vårt, sier Hagen.

Glemmen neste

I løpet av februar og mars, finner en rekke tilsvarende konkurranser sted innenfor de ulike yrkesfagene rundt om på fylkets videregående skoler.

Neste konkurranse finner sted på Glemmen videregående skole 14.februar.

Da skal elektrofag-elever fra hele fylket konkurrere mot hverandre. NM-finalen i dette faget finner sted på Lillehammer i slutten av april.

Fått midler fra kunnskapsdepartementet

Årets skolekonkurranser blir for første gang arrangert som et ledd i skoleprosjektet som WorldSkills Norway står bak. Prosjektet har fått midler fra Kunnskapsdepartementet.

Bak WorldSkills Norway står Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner.

Her kan du lese mer om skolekonkurransene.

Sist oppdatert: 13.02.2017 Kristin Hermansen Josefsen