Ufestival preger Fredrikstad i jubileumsåret! - Østfold fylkeskommune internettportal
 

Ufestival preger Fredrikstad i jubileumsåret!

plakat til ufest 2017

Fredrikstad vil bli preget av Østfold kulturutvikling denne uka: Nå arrangeres Ufestival - et tettspekket program som skal bidra til ungdommelig kultur og kulturutøvelse.

Jesper Jenset og Thosebricks er blant dem som har sagt ja til å spille på Ufestival i Lykkebergparken i Fredrikstad 22. april. Julie Bergan ble bekreftet som headliner for gratiskonserten allerede i januar.

 Andre artister som er bekreftet til hovedscenen på Ufestival er Skranglebein og St. Croix-kollektivet fra St.Croix-huset.

- Vi er i gang med en fantastisk uke! sier festivalsjef og leder for Ung kultur i Østfold kulturutvikling, Espen Holtan. Dagene rett etter påskeferien, nærmere bestemt 18.-22. april, er tiden da Ufestival arrangeres.

Se programmet for Ufestival
 

Både i og etter skoletid

Rundt 5000 Østfoldungdom busses til Fredrikstad i løpet av uken for å se teaterstykker, filmer, foredrag og konserter med bl.a. Sarah & Arash som en del av Den kulturelle skolesekken. I løpet av uken arrangeres også Glemmy Awards, Østfoldungdommens kritikerpris, Etter Skoletid, og ny dramatikk av unge scenekunstnere fra den regionale DUS-festivalen settes opp i løpet av uken.

Fredag 21.april blir det konserter og Spoken Word Hovedscenen i Lykkebergparken. Lørdag 22. april er det UKM fylkesmønstring på Blå Grotte på formiddagen, før festen går videre til Hovedscenen der UKM-artister, Skranglebein, vinneren av «The Stream»; Thosebricks,  Idol-artisten Jesper Jenset og headliner Julie Bergan spiller.

- Vi er fornøyd med å ha landet alle disse fantastiske artistene for årets festival! Og vi gleder oss ikke minst til å vise frem regionale talenter både under UKM fylkesmønstringen, og på scenen. I løpet av uken regner vi med at rundt 12.000 har vært innom festivalen, sier Holtan.

Samarbeidsprosjekt

Ufestival er et samarbeidsprosjekt mellom Østfold kulturutvikling, Fredrikstad kommune og Fredrikstad 450 år. Prosjektleder for Fredrikstad 450 år, Irene Østbø, synes det er viktig at ungdom får sitt eget arrangement i jubileumsåret:

- Denne festivalen er et av våre hovedarrangementer. Det blir konserter, dans, teater, workshops, utstillinger, og prisutdelinger. Det er viktig for oss at ungdommer i Østfold får oppleve et bredt spekter av kulturopplevelser, sier hun.

Ufestival samarbeider også med Sci-fi-festivalen som arrangerer LAN, grillfest og mye annet spennende på samme tid. Sci-fi-festivalen bekrefter at Prebz & Dennis kommer, samt  Boba Fett (Jeremy Bulloch) fra Star Wars-filmene kommer til Fredrikstad i løpet av festivalen.

Overordnet festivalen er konseptet Ung Kultur Møtes (UKM). Festivalen er spesielt rettet mot ungdom i aldersgruppen 13-20 år, men gratisarrangementer er åpne for alle.

Sist oppdatert: 19.04.2017 Fredrik Andreas Norland