Skolen der man lærer å lære - Østfold fylkeskommune internettportal
 

Skolen der man lærer å lære

tost1

Med nye lokaler i massivtre framstår Halden vgs avdeling Tosterødberget som enda mer vennlig, varm og inkluderende.

Tosterødberget er det videregående skoletilbudet i Østfold der elevene av forskjellige grunner ønsker tilpasset opplæring. Det er en skole man lærer å lære, på egne premisser. Nå står skolen klar i ny drakt til 52 millioner, til glede for elever og lærere.

Det er stille og vennlig i gangene på Tosterødberget. En hyggelig tone mellom elever og lærere. Så handler da også skolen om å se hverandre. Etter en omhyggelig om- og nybygging er det blitt om mulig enda hyggeligere.

tost3

Seks trailerlass med byggesett i massivtre kom fra Østerrike, og på ganske kort tid ble bygget reist. I motsetning til enkelte byggesett fra varehuskjeder, der det enten mangler en skrue eller det er lagt ved feil del, stemte det meste her. Før, underveis og etterpå har det vært utstrakt brukermedvirkning, og dermed har både ansatte og elever fått en skole og et undervisnings- og læringmiljø til å trives i.

- Spørsmålet vi stilte oss var: Hva slags skole trenger vi? Små spesialrom, et nøye uttenkt kjøkken, bilfagavdeling - det var mye som skulle på plass. Men vfi har fått det som vi ønsket. At vi flyttet inn her, har skapt energi både hos elever og lærere. Alle har bidratt til å rydde, montere og prege nybygget. Dette er blitt vår skole, sier sektorleder Stein Gjesteby ved Tosterødberget.

tost2

Skolen skiller seg fra de øvrige videregående skolene i Østfold. Det er et tilbud til ungdom som av ulike grunner ikke finner seg til rette i en vanlig undervisningssituasjon. Det er 24 elevplasser ved skolen, som også har internat. Tilbudet er fylkesdekkende, men brorparten av elevene kommer fra Halden-området, gitt skolens plassering og beliggenhet.

Les mer om Tosterødberget og tilbudet der

tost4
Sist oppdatert: 17.02.2017 Fredrik Andreas Norland